Gratis verzending vanaf 65,-Veilig online betalen Klantenbeoordeling
5.0
Rated 5.0 out of 5

Medische duikkeuringen

Medische duikkeuring voor sportduikers

Duiken is een prachtige sport waar we veel plezier aan beleven.
Maar we moeten wel voorzichtig zijn. Tijdens het duiken wordt je lichaam dan ook bloot gesteld aan de effecten van druk en gasuitwisseling. Een gezond lichaam is erg belangrijk om deze processen goed te kunnen verwerken. Naast een gezond lichaam dien je ook te beschikken over een redelijke conditie en te letten op een goede voeding.

Verantwoorde duikscholen en trainingsorganisaties stellen dat cursisten bij aanvang van een duikcursus een bewijs (niet ouder dan 1 jaar) moeten hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent bevonden voor de duiksport. De richtlijnen voor het duiken zijn zeer specifiek. Tijdens de duikmedische keuring wordt er gekeken naar jouw medische geschiedenis en eventueel medicijngebruik om te beoordelen of deze invloed kunnen hebben op de duikveiligheid. Er wordt beoordeelt of je gezondheidstoestand het toelaat om in noodsituaties in te grijpen en er wordt er gekeken naar de luchthoudende holtes, long- en hartfuncties.

Duikmedische keuringen worden verricht door een gecertificeerde sportduikarts aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde (N.V.D.) en keurt volgens de norm van deze vereniging.
Ben je door de arts goedgekeurd dan ontvang je een schriftelijk bewijs. Naar aanleiding van de keuring kan de keuringsarts beslissen om je voor 1, 2 of 3 jaar goed te keuren.

Bij ons is een keuringsarts aangesloten die de keuring kan verzorgen.
Wilt u een afspraak maken neemt u dan even contact met ons op zodat wij u met hem in contact kunnen brengen. 

placeholder-300×300
ScubaWorld